Urmatorul eveniment in:

  • 00 ZILE
  • 00 ORE
  • 00 MIN
  • 00 SEC
ScurtIstoric

Biserica Faclia ia fiinta prin luna Mai 1998, mai intai in mintea unui frate, Ratiu Gusti, ce urma cursurile de Teologie Pastorala de pe langa B.E.E. Romania, nivel A.T.S. Acesta trebuia sa proiecteze un model de invatare care sa se potriveasca bisericii locale din care facea parte el si ceilalti din grupul cu care lucra.

A ajuns sa fie puternic atasat de acest proiect asa incat in anul urmator, in 25 Mai 1999 biserica functiona, avand autorizatia eliberata de „Uniunea  Bisericilor Penticostale din Romania” in casa scriitorului Zarnescu Constantin, crestin ortodox ce devenea un bun prieten al bisericii.In anul 2004, la 5 decembrie prin harul lui Dumnezeu, biserica “Faclia” inaugureaza noul loc de inchinare de pe str. Uliului nr. 6 A.

La momentul startului, BF avea un efectiv de 30 de membri dintre care majoritatea erau tineri. Am avut de parcurs un traseu destul de dificil datorita unei viziuni mai putin obisnuite pentru contextul bisericesc romanesc – relevanta culturala si serviciul de inchinare cu influente contemporane.

BF pune un accent deosebit pe formarea de oameni maturi din punct de vedere spiritual angajati in procesul ucenizarii personale. Pentru a atinge acest obiectiv, BF considera ca centrul de greutate al vietii bisericii rezida in grupele mici de studiu biblic sau de partasie.

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu o crestere atat spirituala cat si numerica, de la un efectiv de 30 de membri in 1999, la un efectiv de 94 de membri la jumatatea anului 2008, dar cu o audienta la programe de aproximativ 150 de persoane, uneori chiar peste.