Urmatorul eveniment in:

 • 00 ZILE
 • 00 ORE
 • 00 MIN
 • 00 SEC

Valori

Biserica Faclia doreste sa devina un centru de echipare in care fiecare membru sa isi cunoasca chemarea si darurile si sa fie incurajat si ajutat sa le puna in slujba lui Dumnezeu. Exista un sistem si o structura care permite fiecaruia sa-si descopere locul unic in lucrarile bisericii care sa raspunda nevoii de importanta a individului si care sa fortifice Trupul lui Cristos. Accentuam imperativul unitatii bisericii si al diversitatii darurilor Duhului.


 1. Biblia este fundamentul si sursa teologiei, deciziilor si actiunilor BF.
 2. Dialogul – ascultarea empatica si comunicarea activa.
 3. Slujirea – atitudine manifestata in practica: Fiecare membru trebuie sa slujeasca in biserica locala sau in afara acesteia.
 4. Relevanta culturala.
 5. Deschiderea pentru schimbare.
 6. Dezvoltarea de relatii sanatoase in familie si in biserica: Fiecare membru trebuie integrat intr-un grup mic.
 7. Unitatea in biserica.
 8. Intrunirile familiale – Adunarea generala este o prioritate.
 9. Asumarea responsabilitatii.
 10. Domnia lui Cristos in biserica.
 11. Darea de socoteala pentru viata si pentru slujba.
 12. Lucrarea lui Dumnezeu in si prin biserica.
 13. Supunerea fata de autoritate.
Noi credem ca pastorala este functia bisericii, nu a unui singur om. De aceea, am dezvoltat o lucrare pastorala prin intermediul grupelor mici (potrivit modelului lui Ietro) – liderul grupului mic este si pastorul acestuia, iar problemele care apar sunt solutionate in acest cadru. Daca problema depaseste potentialul grupului, este transferata unui departament superior.

Si pentru ca toate acestea sa fie functionale, am stabilit fisa postului pentru fiecare departament si pentru fiecare slujba in parte. In contextul bisericesc romanesc, aceasta idee poate fi privita ca o inovatie. Pentru aceste realizari, Biserica Faclia este recunoscatoare lui Dumnezeu pentru fratele misionar Mark Gibson, instructor BEE pentru Romania, care a lansat si implementat aceasta structurare a bisericii. De asemenea, multumim lui Dumnezeu pentru fratele misionar Al Ginter, instructor BEE pentru Romania, pentru implicarea in evidentierea importantei grupelor mici de crestere.